ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

U spomen na naše branitelje

vidović-pranjkovićU spomen na dvojicu poginulih branitelja s područja općine Kaptol, Tomislava Pranjkovića i Vlade Vidovića, općinski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata te općina Kaptol organizirali su spomen sjećanje. Rodbina, prijatelji, suborci te ostali prvo su se okupili na mjesnom groblja gdje su položili vijence i zapalili svijeće. Kaptolački župnik msgr.

DSC 372630 studenoga 2012. Josip Klarić predvodio je molitvu za naše poginule branitelje kao i za sve ostale branitelje. Nakon toga je u župnoj crkvi predvodio misno slavlje. Kazao je da je Isus Krist došao biti žrtva za nas i zato je njegova žrtva uzor svake druge žrtve. –Žrtva je znak ljubavi i svaka žrtva onih koji iz nesebičnih razloga daruju svoje čine, napore i trudove pa i život za nešto dobro i plemenito imaju udioništvo u Isusovoj žrtvi. DSC 3734Mi posebno prikazujemo Gospodinu naše pokojne, osobito Tomislava i Vladu, ali i sve njihove sudrugove, branitelje i stradalnike koji su za našu domovinu, za njezin prosperitet dali svoj doprinos ili život. U ovu molitvu uključujemo i naše generale koji su nedavno oslobođeni a koji su nemalu žrtvu podnijeli ustrajavši u dobru, sačuvavši duh mira, a ne revolta, plemenitosti a ne gorčine. PB308228To je znak da ova domovina ima šansu živjeti dok ima tako plemenite  vitezove koji su sposobni unatoč nemiru širiti mir, unatoč mraku širiti svjetlo, unatoč laži žrtvovati se za istinu – istaknuo je župnik koji je sve pozvao na molitvu za pokojne , ali i da izmole za sebe spremnost na podnošenje žrtve za prave vrijednosti života.

 

Nakon misnog slavlja održan je memorijalan malonogometni turnir u školskoj sportskoj dvorani u spomen na poginule branitelje. 

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594524