ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Gostovao župni zbor iz Vinkovaca

ZBOR VINKOVCINedjelja, 19. listopada 2014. Vrijeme prije velike mise, negdje oko pola jedanaest. Ljudi  žurno ulaze u crkvu misleći da je misa već počela jer iz crkve odjekuje pjesma kao da se zbor anđeoski spustio na zemlju. Jasnoća, sklad višeglasja i predivni zvuci melodije koja dira dušu. Oni koji su bili nedjelju prije na misi znaju što je i tko je. Ali oni koji nisu bili (iz njima znanih razloga) čude se i pitaju kako to da je misa već počela.

U crkvi svi mirno sjede i slušaju predivne zvuke s kora. Djeca se radoznalo okreću, a i po koja odrasla glava uputi pogled prema koru. Tiha pitanja i odgovori koji stižu otkrivaju misteriju.

ZBOR VINKOVCI 1U goste nam je došao Zbor župe svetih Euzebija i Poliona iz Vinkovaca u pratnji svoga župnika, vlč. Tadije Pranjića.  Zajedno s našim župljanima upotpunili su zajedništvo kod Kristovog Stola. Četrdesetak članova zbora iz Vinkovaca svojom je pjesmom uveličalo misno slavlje koje je predvodio vlč. Tadija u koncelebracija s našim župnikom Josipom i vlč. Patrikom  McAtamney koji je stigao čak iz Australije. Predivnim višeglasnim izvođenjem liturgijskih pjesama oduševili su sve nazočne. Zbor djeluje već dugi niz godina, a bili su aktivni i za vrijeme Domovinskog rata. Zborom ravna Branka Domačinović uz pomoć orguljašice Dubravke Vukovarac.

Po završetku mise zboraše su u Domu Češke besede ugostili članovi našeg župnog zbora. Zajedničkim objedom, u nazočnosti i naših Pastira, druženje se nastavilo do u kasno poslijepodne. Hvala Vinkovčanima, a na nama ostaje da im se dostojno odužimo.  

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594523