ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas


MISAO DANA:

Cijeniti male stvari

 

Gostovao župni zbor iz Vinkovaca

ZBOR VINKOVCINedjelja, 19. listopada 2014. Vrijeme prije velike mise, negdje oko pola jedanaest. Ljudi  žurno ulaze u crkvu misleći da je misa već počela jer iz crkve odjekuje pjesma kao da se zbor anđeoski spustio na zemlju. Jasnoća, sklad višeglasja i predivni zvuci melodije koja dira dušu. Oni koji su bili nedjelju prije na misi znaju što je i tko je. Ali oni koji nisu bili (iz njima znanih razloga) čude se i pitaju kako to da je misa već počela.

U crkvi svi mirno sjede i slušaju predivne zvuke s kora. Djeca se radoznalo okreću, a i po koja odrasla glava uputi pogled prema koru. Tiha pitanja i odgovori koji stižu otkrivaju misteriju.

ZBOR VINKOVCI 1U goste nam je došao Zbor župe svetih Euzebija i Poliona iz Vinkovaca u pratnji svoga župnika, vlč. Tadije Pranjića.  Zajedno s našim župljanima upotpunili su zajedništvo kod Kristovog Stola. Četrdesetak članova zbora iz Vinkovaca svojom je pjesmom uveličalo misno slavlje koje je predvodio vlč. Tadija u koncelebracija s našim župnikom Josipom i vlč. Patrikom  McAtamney koji je stigao čak iz Australije. Predivnim višeglasnim izvođenjem liturgijskih pjesama oduševili su sve nazočne. Zbor djeluje već dugi niz godina, a bili su aktivni i za vrijeme Domovinskog rata. Zborom ravna Branka Domačinović uz pomoć orguljašice Dubravke Vukovarac.

Po završetku mise zboraše su u Domu Češke besede ugostili članovi našeg župnog zbora. Zajedničkim objedom, u nazočnosti i naših Pastira, druženje se nastavilo do u kasno poslijepodne. Hvala Vinkovčanima, a na nama ostaje da im se dostojno odužimo.  

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
537930