ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Dušni dan na kaptolačkom groblju

PB025004U nedjelju, 2. studenog na Dušni dan središnje misno slavlje župnik preč. Josip Klarić služio je na mjesnom groblju u Kaptolu.  -Okupili smo se na mjesnom groblju slaviti Isusa Uskrslog. Mi se ne bojimo smrti tijela nego vodimo brigu da nas ne zahvati vječna smrt koja nastaje grijehom - poručio je župnik.

 

PB024984U prigodnoj homiliji kazao je da su groblja mjesta naše povezanosti s pokojnima jer nam njihovi grobovi govore i njihovom postojanju na ovom svijetu koje je završilo ali u nadi. -Naša molitva na groblju za naše pokojne je most između zemlje i neba kojega stvara naša vjera. Mi vjerujemo u uskrsnuće tijela, kako nam je posvjedočio naš Gospodin Isus svojim naukom ali, ponajviše, svojim uskrsnućem. Jadan od najljepših izričaja te vjere je rekao još starozavjetni prorok Jona:„Ja znadem da moj Izbavitelj živi!“. On je jamstvo našega života koji je pun nade usprkos umiranju tijela koje se događa za ovaj svijet.Poziv je to svakome od nas da bez straha hodimo prema vječnosti - istaknuo je preč. Klarić.

Zatim je podsjetio na riječi svetog Pavla  „Opravdani krvlju njegovom; spasit ćemo se, po njemu, od srdžbe!“ te objasnio kako Pavao tumači otajstvo spasenja u Kristu koje je jamstvo našega spasenja. Njegova ljubav prema nama nema mjeru niti smo je bilo čime zaslužili jer je to čisti dar na koji smo pozvani uzvratiti životom oblikovanim s tim u skladu.

-„Tko vjeruje u Sina ima život vječni i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan!“ Isus obznanjuje učenicima: Božja je volja da se svi ljudi spase i zbog toga je on i došao na svijet. Njegovo otkupiteljsko djelo nam jamči uskrsnuće i život u zajedništvu s Bogom. Bog, vječna beskonačnost, po utjelovljenju se uprisutnio u konačnoj sadašnjosti da bi nama otvorio vrata vječnosti i uveo nas u njezinu radost. Život je, po susretu sa svojim krajem, put u beskraj, u vječnost. Isus PB024988ispunja Očevu volju da nitko ne bude izgubljen nego uskrišen u posljednji dan.

Smrt, koja je po neposluhu Praroditelja, postala sudbinom ljudskoga roda, pobijeđena je Kristovom smrću-ljubavlju. Crkva od svojih početaka ispovijeda vjeru u uskrsnuće tijela i vječni život te moli za preminule članove da ih Bog milostivo primi u svoje nebesko, vječno kraljevstvo - poručio je na kraju župnik Klarić.

Pri svršetku misnog slavlja župnik je u pratnji ministranata obavio blagoslov grobova.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594502