ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

U spomen na naše poginule branitelje Tomislava i Vladu

PC055021Kaptolački ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i ove je godine 5. prosinca organizirao memorijalni turnir u čast poginulih hrvatskih branitelja iz naše župe i općine Tomislava Pranjkovića i Vladu Vidovića. Spomen na naše branitelj počeo je molitvom i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na njihovim grobovima na mjesnom groblju.

PC055012Molitvu je predvodio župnik preč. Josip Klarić. Kazao je da blago onoj domovini koja je sagrađena na temelju žrtve njezinih branitelja, ali isto tako je rekao da svatko od nas, a posebno je pozvao nazočnu djecu, da kroz učenje i obavljanje svojih dužnosti doprinose uspjehu i rastu svoje domovine. -Kada molimo Boga za PC055014naše branitelje i druge dobročinitelje moramo se podsjetiti da onaj tko daje za zajedničko dobro daje najviše - poručio je župnik nakon čega je blagoslovio grobove branitelja. Kod križa za poginule branitelje izmoljena je molitva za sve branitelje te su zapaljene svijeće. Potom je u župnoj crkvi služena misa zadušnica.

PC055015U školskoj sportskoj dvorani održan je malonogometni turnir na kome  je odigrana prijateljska utakmica između kaptolačke i brestovačke udruge. Odigrane su i utakmice nižih kategorija NK Kaptol.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594539