ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

BADNJA ZORNICA 2014.

PC245050Zadnja zornica u došašću, 24. prosinca, i ove godine u našoj župnoj crkvi obilježena je na poseban način. U tišinu i tamu crkve polako s dva suprotna kraja, s ulaznih vrata i iz sakristije, obasjani samo svjetlošću fenjera  ulazili su članovi Mješovitog župnog zbora podijeljeni na muški i ženski pjevački dio koji je naizmjence pjevao Marijin napjev.

PC245054Mnogi članovi zbora su se obukli u narodne nošnje svoga kraja tako da se mogla vidjeti ljepota slavonske, češke i bosanske nošnje. Na taj način su podsjetili  kako se nekada svakodnevno išlo na mise zornice. Posebno svečano je bilo prikazanje tijekom kojeg su djeca donosila svoja „dobra djela“ i stavljala ih slamu jaslica kako bi Isusu napravili najljepši ležaj. Naime, djeca koja su dolazila na mise zornice tijekom došašća na kraju svake mise iz košara su izvlačili  po jedan papirić. Na njima su bili napisani različiti zadaci kao npr. da roditeljima ili braći i sestrama očiste cipele, da pospreme svoju sobu, da se za nekoga pomole, da izmole Anđeo Gospodnji, da učine nešto lijepo za druge, da se pomire sa svima i sl. PC245072Zadnje zornice sve papiriće koje su skupili s time da su ispunili zadaće koje su bile na njima su položili u jaslice kako bi novorođeni Bog ležao na njihovim dobrim djelima.

Ljepoti ove zornice doprinio je velik broj vjernika i djece. Na misi je pjevao Veliki župski zbor i Dječji zbor koji je inače dva puta tjedno predvodio pjevanje na zornici.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594500