ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Dječja ponoćka

PC245094Na badnjak, prva ponoćka služena je u 20 sati za djecu, njihove roditelje i sve one koji ne mogu doći na misu u ponoć. Dječju ponoćku predvodio je župnik preč. Josip Klarić koji je u pratnji ministranata ušao u crkvu u procesiji noseći u rukama dijete Isusa koje je položio u jaslice ispred oltara.

PC245080Za poseban božićni ugođaj pobrinuo se dječji zbor te male sviračice Marijana Nitraj, Marija Ljubica Nosić, Anita Kalauz, Jacinta Lisec, Dora Marija Marić i Ilijana Marić.

 U uvodu slavlja župnik je objasnio da je Isusa postavio u jaslice na ležaj od "dobrih djela" koja su djeca činila kroz došašće kako bi pripremila svoje srce za Isusovo rođenje.

U prigodnoj propovijedi župnik je objasnio zašto je Bog izabrao da se rodi u štali. -Bog dolazi u skrovitosti i poniznosti jer  želi i nama pokazati kako je malenost i poniznost prava veličina i kako oni koji su maleni i ponizni  razumiju Božje otajstvo - objasnio je župnik koji je pozvao roditelje da ljubav prema Bogu prenose na svoju djecu. Ljubiti, dodao je, nije lako jer ljubav zahtjevu žrtvu, ali svima onima koji slijede taj put stostruko se vraća. -To nije ljudska nego Božja logika - poručio je župnik pozvavši nazočne da i oni slijede ovu Božju i božićnu logiku srca. 

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594503