ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Blagoslov vinograda

17012015 153Udruga vinogradara, vinara i voćara Općine Kaptol i ove je godine 17. siječnja organizirala proslavila blagdan sv. Vinka, odnosno tradicionalno Vincelovo kraj prostora svoje udruge i  u sportskom parku Kaptol .

 

17012015 163Na početku proslave u mini vinogradu udruge župnik preč. Josip Klarić obavio je obred blagoslova vinograda. Kazao je da prije početka vinogradarske godine, odnosno prvih poslova žele zazvati Božji blagoslov da blagoslovi trud i rad u vinogradu te nas obdari izobiljem darova. Dodao je da iako između sv. Vinka i vinogradara nema neke poveznice ipak postoji nešto što ih povezuje, a to je mučeništvo. Naime, rad u vinogradu je mukotrpan, a isti tako nije lak posao ni u podrumu. -Okupili smo se kako bi zazvali Božji blagoslov i kako naš trud u vinogradu ne bi bio uzaludan. P1175324Naime, Bog je stvorio čovjeka da bude suradnik, da zajedno s njime stvara i radi. Ako je ljudski trud učinjen po Božjem planu onda je blagoslovljen - poručio je župnik Klarić nakon čega je slijedio obred blagoslova.

Prve trsove orezao je ovogodišnji „kum“ Mato Lončarević. Predsjednik Udruge, Ferdinand Novak u ime organizatora

zaželio je svim prisutnima ugodan boravak i dobro raspoloženje uz  kušanje domaćih vina uz tradicionalne mesne specijalitete.  

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594520