ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Blagdan sv. Vinka u Doljanovcima

P1225346U kapelici sv. Vinka u Doljanovcima,22. siječnja, na blagdan ovoga sveca predvodio je preč. Mario Sanić, župnik iz Velike i kaptolački dekan. Na početku slavlja nazočne je vjernike pozvao da slijede primjer sv. Vinka te da kao i on postaju sve više Božji.

 

P1225348

U prigopdnoj provijedi je kazao da je sv. Vinko uvršten u litanije Sviju svetih te da to već mnogo govori o njemu. Napomenuo je da o mnogim svecima iz prvih kršaćnskih vremena osobito mučenicima nema baš nikakvih zapisa, ali postoji tradicija Crkve koja je i sv. Vinka ubrojila među svoje svete. Podsjetio je kako je sv. Vinko podnio mučeništvo za vrijeme progonstva cara Dioklecijana.

  1. Vinko i vjernicima suvremenog društva može biti dobar primjer kako se slijedi Božja riječ. Kao i onda i u današnjem svijetu postoje mnoga zla koja nas pozivaju da na njih odgovorimo novim zlom.

P1225350Svako učinjeno dobro se nagrađuje i blagoslivlja, a isto tako svako zlo koje se učini drugom čovjeku, ne samo da se ono nekako vrati, nego donosi određene 'plodove' u životima onih koji su ga učinili. Sveci su nam uvijek primjer da se treba truditi činiti dobro, živjeti dobro, pomagati drugima - poručio je preč. Sanić.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594504