ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas


MISAO DANA:

Cijeniti male stvari

 

Prvi dan trodnevnice

P1305389U našoj župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Kaptolu 30. siječnja počela je trodnevna duhovna priprava za blagdan Prikazanja Gospodinova ili Svijećnice koju predvodi karmeličanin o. Anđelko Jozić.

 

P1305368Na početku slavlja sve nazočne i predvoditelja slavlja pozdravio je župnik preč. Josip Klarić koji je podsjetio da se u Požeškoj biskupiji nalazimo u Godini svete Terezije Avilske, a na razini opće Crkve u Godini posvećenog života te da je to bio razlog da se u župu pozovu karmeličani koji su najbolji poznavatelji karmelskog duha i pobožnosti.

Tumačeći navještenu Božju riječ o. Jozić je vjernike potaknuo da razmišljaju o lađi svoga života i pozivu koji nam upućuje Isus Krist. Da bismo čuli Isus poziv kao što ga je Petar čuo potrebno je da naše srce postane slobodno, a ono će biti slobodno kada se odreknemo grijeha.

P1305378Koliko u svome životu nešto činimo na Isusovu riječ i koliko je Isusova riječ prisutna u našem životu i našim odlukama? Što god činimo potrebno je činiti u ime Isusa Krista. Isus želi učiniti čudo i u našem srcu i našem životu, ali mu se moramo otvoriti - poručio je o. Jozić.

Takvu otvorenost živjela je sv. Terezija Avilska. -Svaki dan je gledala Boga licem u lice, svaki dan je imala vremena za Njega. Imamo li mi vremena za Boga, molimo li i kako molimo, gdje nam je srce dok molimo...-zapitao je predvoditelj slavlja te kao uzor kreposnog života preporučio sv. Tereziju.

Prije misnog slavlja molitvu krunice predvodili su ovogodišnji provopričesnici.  

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
537899