ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Prvi dan trodnevnice

P1305389U našoj župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Kaptolu 30. siječnja počela je trodnevna duhovna priprava za blagdan Prikazanja Gospodinova ili Svijećnice koju predvodi karmeličanin o. Anđelko Jozić.

 

P1305368Na početku slavlja sve nazočne i predvoditelja slavlja pozdravio je župnik preč. Josip Klarić koji je podsjetio da se u Požeškoj biskupiji nalazimo u Godini svete Terezije Avilske, a na razini opće Crkve u Godini posvećenog života te da je to bio razlog da se u župu pozovu karmeličani koji su najbolji poznavatelji karmelskog duha i pobožnosti.

Tumačeći navještenu Božju riječ o. Jozić je vjernike potaknuo da razmišljaju o lađi svoga života i pozivu koji nam upućuje Isus Krist. Da bismo čuli Isus poziv kao što ga je Petar čuo potrebno je da naše srce postane slobodno, a ono će biti slobodno kada se odreknemo grijeha.

P1305378Koliko u svome životu nešto činimo na Isusovu riječ i koliko je Isusova riječ prisutna u našem životu i našim odlukama? Što god činimo potrebno je činiti u ime Isusa Krista. Isus želi učiniti čudo i u našem srcu i našem životu, ali mu se moramo otvoriti - poručio je o. Jozić.

Takvu otvorenost živjela je sv. Terezija Avilska. -Svaki dan je gledala Boga licem u lice, svaki dan je imala vremena za Njega. Imamo li mi vremena za Boga, molimo li i kako molimo, gdje nam je srce dok molimo...-zapitao je predvoditelj slavlja te kao uzor kreposnog života preporučio sv. Tereziju.

Prije misnog slavlja molitvu krunice predvodili su ovogodišnji provopričesnici.  

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594495