ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas


MISAO DANA:

Cijeniti male stvari

 

Slavlje blagdana Svijećnice

P2025502Na blagdan Svijećnice 2. veljače 2015. svečano misno slavlje u našoj župnoj crkvi predvodio je otac karmelićanin Anđelko Jozić koji je vodio i trodnevnu duhovnu pripravu. Slavlje je počelo obredom blagoslova svijeća na prostoru ispred crkve.

 

P2025495U prigodnoj homiliji o. Jozić je kazao da je današnja svetkovina - svetkovina svjetlosti te da nam se Isus Krist objavljuje kao svjetlost svijeta . Upaljena svijeća kazao je na ovom misnom slavlju podsjeća nas na svijetlost koju smo primili u trenutku našeg krštenja  kada je krštena svijeća upaljena na uskrsnoj svijeći . O. Jozić poručio je da se danas trebamo pitati jesmo li u ovom svijetu svjetlo svijeta , je li naša svijeća krštenja  ugašena ili je podržavana vjerom, milošću, vjernošću  i predanošću Bogom.  Podsjetio je zatim na svetopisamski događaj dolaska Isusa, Marije i Josipa u  hram kako bi izvršili  zakon i propis, odnosno prikazali muško dijete staro 12 godina Gospodinu. P2025490Predvoditelj slavlja objasnio je važnost toga događaja kao i poruku koju nam taj događaj šalje. Istaknuo je nužnost naviještanja vjere u obitelji te pozvao sve vjernike da budu svjetlost Isusa Krista u svijetu kako bi mogli radosno živjeti svoj život ali i tu radost donositi drugima.

Podsjetio je da na današnji blagdan slavimo i kao Dan posvećenog života kada se spominjemo redovnika i redovnica koje su se posvetile Bogu.   

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
537897