ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Slavlje blagdana Svijećnice

P2025502Na blagdan Svijećnice 2. veljače 2015. svečano misno slavlje u našoj župnoj crkvi predvodio je otac karmelićanin Anđelko Jozić koji je vodio i trodnevnu duhovnu pripravu. Slavlje je počelo obredom blagoslova svijeća na prostoru ispred crkve.

 

P2025495U prigodnoj homiliji o. Jozić je kazao da je današnja svetkovina - svetkovina svjetlosti te da nam se Isus Krist objavljuje kao svjetlost svijeta . Upaljena svijeća kazao je na ovom misnom slavlju podsjeća nas na svijetlost koju smo primili u trenutku našeg krštenja  kada je krštena svijeća upaljena na uskrsnoj svijeći . O. Jozić poručio je da se danas trebamo pitati jesmo li u ovom svijetu svjetlo svijeta , je li naša svijeća krštenja  ugašena ili je podržavana vjerom, milošću, vjernošću  i predanošću Bogom.  Podsjetio je zatim na svetopisamski događaj dolaska Isusa, Marije i Josipa u  hram kako bi izvršili  zakon i propis, odnosno prikazali muško dijete staro 12 godina Gospodinu. P2025490Predvoditelj slavlja objasnio je važnost toga događaja kao i poruku koju nam taj događaj šalje. Istaknuo je nužnost naviještanja vjere u obitelji te pozvao sve vjernike da budu svjetlost Isusa Krista u svijetu kako bi mogli radosno živjeti svoj život ali i tu radost donositi drugima.

Podsjetio je da na današnji blagdan slavimo i kao Dan posvećenog života kada se spominjemo redovnika i redovnica koje su se posvetile Bogu.   

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594501