ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Slavlje Nedjelje muke Gospodnje 2015.

P3295661Na blagdan Cvjetnice 29. ožujka središnje misno slavlje koje je predvodio župnik preč. Josip Klarić počelo je ispred Starog grada obredom blagoslova grančica. Nakon obreda u svečanoj procesiji  među kojima su se posebni isticali ovogodišnji prvopričesnici koji su bili obučeni u bjelinu te krizmanici obučeni crvene haljine, bili su i predstavnici različitih udruga, od  braniteljske, folklornih društava iz Alilovaca i Kaptola do vatrogasaca s područja cijele župe, članovi Udruge vinogradara, vinara i voćara te drugi.

P3295673Svečanu procesiju pjesmom je pratio župni zbor pod ravnanjem Josipa Prajza.

Po dolasku u župnu crkvu nastavljeno je misno slavlje. Središnji dio slavlja bio je pjevani proglas Muke Gospodnje. U ulozi evanđeliste bio je Josip P3295728Prajz, a ostali solisti bili su: župnik Josip Klarić, Ivo Čolić, Ivo Jurić, Slobodan Manović, Silvija Jiha. Nakon otpjevane Muke župnik je pozvao sve nazočne da u tišini promisle o navještenoj Božjoj riječi koja nas uvodi u događaje Velikog tjedna.  

Na kraju slavlja župnik je zahvalio svim sudionicima slavlja, posebno onima koji su se obukli u prepoznatljive odore te tako pokazali da kroz svoje neke posebnosti služe zajedništvu. 

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594530