ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Misa večere Gospodnje

P4025833Na Veliki četvrtak, 2. travnja,  spomena Isusove posljednje večere, u našoj župnoj crkvi služena je Misa večere Gospodnje kojom je počelo slavlje Vazmenog trodnevlja.

Slavlje je počelo ulaznom procesijom u kojoj se pored župnika msgr. Josipa Klarića nalazili ministranti  te ovogodišnji pripravnici za primanje sakramenta svete potvrde i prve svete pričesti. U procesiji je župnik na oltar donio i ulje krizme koje toga dana posvećeno na Misi posvete ulja u požeškoj katedrali.

P4025809Dok se pjevala Slava zvonila su sva zvona u crkvi, a nakon toga zvonjava je prestala sve do ponovnog pjevanja Slave na Veliku Subotu.

U homiliji je  župnik pojasnio značenje slavlja Mise večere Gospodnje kojem je glavna poruka ljubav prema bližnjemu na koju nas je te večeri posebno Isus pozvao davši novu zapovijed – zapovijed ljubavi. Ta nas zapovijed potiče na ljubav prema svakom čovjeku jer ljubeći čovjeka ljubimo Boga.

P4025793Mi dajemo život da bismo imali život- poručio je župnik koji je sve pozvao da rastu u toj ljubavi jedni prema drugima.

Nakon homilije uslijedio je obred pranja nogu predstavnicima ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika. U ovom slavlju posvetilo se više hostija kojima će se pričešćivati i na Veliki petak jer toga dana nema euharistijske službe.  Vjernici su se na današnjoj misi pričešćivali pod obje prilike (kruh i vino). Poslije popričesne molitve u procesiji je preneseno Sveto otajstvo kod Isusovog groba. 

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594506