ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas


MISAO DANA:

Cijeniti male stvari

 

Misa večere Gospodnje

P4025833Na Veliki četvrtak, 2. travnja,  spomena Isusove posljednje večere, u našoj župnoj crkvi služena je Misa večere Gospodnje kojom je počelo slavlje Vazmenog trodnevlja.

Slavlje je počelo ulaznom procesijom u kojoj se pored župnika msgr. Josipa Klarića nalazili ministranti  te ovogodišnji pripravnici za primanje sakramenta svete potvrde i prve svete pričesti. U procesiji je župnik na oltar donio i ulje krizme koje toga dana posvećeno na Misi posvete ulja u požeškoj katedrali.

P4025809Dok se pjevala Slava zvonila su sva zvona u crkvi, a nakon toga zvonjava je prestala sve do ponovnog pjevanja Slave na Veliku Subotu.

U homiliji je  župnik pojasnio značenje slavlja Mise večere Gospodnje kojem je glavna poruka ljubav prema bližnjemu na koju nas je te večeri posebno Isus pozvao davši novu zapovijed – zapovijed ljubavi. Ta nas zapovijed potiče na ljubav prema svakom čovjeku jer ljubeći čovjeka ljubimo Boga.

P4025793Mi dajemo život da bismo imali život- poručio je župnik koji je sve pozvao da rastu u toj ljubavi jedni prema drugima.

Nakon homilije uslijedio je obred pranja nogu predstavnicima ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika. U ovom slavlju posvetilo se više hostija kojima će se pričešćivati i na Veliki petak jer toga dana nema euharistijske službe.  Vjernici su se na današnjoj misi pričešćivali pod obje prilike (kruh i vino). Poslije popričesne molitve u procesiji je preneseno Sveto otajstvo kod Isusovog groba. 

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
537920