ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Obred Velikog petka

P4035860Obred Velikoga petka, 3. travnja, u našoj župnoj crkvi počeo je u 16 sati. Dio vjernika iz filijala župe, Doljanovaca, Češljakovaca, Golog Brda, Alilovaca i Ramanovaca na obred su došli pješice.

 

P4035844Na početku obreda župnik Josip Klarić se prostro pred oltarom, a u znak pokajanja kleknuli su i svi vjernici priznajući tako Bogu svoje grijehe.  Slijedila je služba Riječi te pjevanje Muke Gospodina našega Isusa Krista.  Osim župnog zbora pjevali su i solisti župnik Josip Klarić voditelj zbora Josip Prajz, Slobodan Manović, Ivanka Tomanović, Ivo Čolić, Josip Peroutka i Franjo Andrijević. Nakon toga slijedila je sveopća molitva za svetu Crkvu, Papu, sve redove vjernika, katekumene, jedinstvo kršćana, Židove, upravitelje države, ljude u potrebi. Zatim je slijedilo otkrivanje i P4035847klanjanje svetom Križu svih nazočnih vjernika uz trostruki antifon: Evo drvo križa, na kom Spas je svijeta visio. Dođite, poklonimo se… Vjernici su se na kraju  pričestili euharistijskim kruhom posvećenim prethodni dan tijekom mise večere Gospodnje. Po završetku bogoslužja slijedilo je klanjanje i molitva kod Isusovog groba kojeg su čuvali vatrogasci. Klanjanje su odmah nakon obreda predvodili prvopričesnici, zatim krizmanici i na kraju mladi.  

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594532