ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas


MISAO DANA:

Cijeniti male stvari

 

Vazmeno bdijenje

P4045949Obred Velike subote 4. travnja počeo je u 20 sati službom svjetla, odnosno paljenjem uskrsne svijeće pred crkvom koji je predvodio župnik Josip Klarić. Nakon obreda župnik je u svečanoj procesiji u kojoj su bili ministranti unio svijeću u crkvu koja je bila u potpunom mraku govoreći  „Svjetlo Kristovo“,  na što su vjernici odgovorili: „Bogu hvala!“.

 

P4045887Župnik je postavio svijeću na počasno mjesto te zapjevao Vazmeni hvalospjev.

Slijedila je Služba riječi, odnosno čitanje biblijskih tekstova o velikim djelima koja je Bog činio u povijesti izabranog naroda. Po završetku posljednjeg čitanja iz Staroga zavjeta upalile su se s uskrsne svijeće ostale svijeće na oltaru, a župnik je svečano zapjevao  Slava Bogu na visini uz zvonjavu  svih zvona u crkvi.  Vjernici su radosno nastavili pjevati Slavu koja se nije pjevala tijekom cijele korizme.

P4045894Župnik je u homiliji pojasnio navještenu Božju riječ. Upozorio je na prvi ljudski grijeh, a to je oholost s kojom i danas čovjek ima  problema. Ljubav je ta koja pobjeđuje svaki grijeh pa i oholost. Vrhunac te ljubavi je Isusov križ. Isto tako župnik je podsjetio i na zavidljivost ovog svijeta, na zavodljivost naših očiju i ušiju koje nas žele uvjeriti da je moguće samo ono što vidimo i čujemo i da je ovaj svijet put strahota i briga.  Bog nam pak poručuje da treba vjerovati povrh svake nade, da patnja i križ nisu kraj nego da je nakon toga uskrsnuće.  Istaknuo je važnost i moć vjere te sa svetim Pavlom  poručio da je vjera imanje, znanje i život. Tko vjeruje život ima. Isusovo uskrsnuće nam poručuje da ljubav pobjeđuje sve te da onome tko vjeruje sve je moguće.

Na kraju misnog slavlja župnik je svima nazočnima kao i njihovim obiteljima čestitao radost Isusova uskrsnuća. 

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
537892