ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Vazmeno bdijenje

P4045949Obred Velike subote 4. travnja počeo je u 20 sati službom svjetla, odnosno paljenjem uskrsne svijeće pred crkvom koji je predvodio župnik Josip Klarić. Nakon obreda župnik je u svečanoj procesiji u kojoj su bili ministranti unio svijeću u crkvu koja je bila u potpunom mraku govoreći  „Svjetlo Kristovo“,  na što su vjernici odgovorili: „Bogu hvala!“.

 

P4045887Župnik je postavio svijeću na počasno mjesto te zapjevao Vazmeni hvalospjev.

Slijedila je Služba riječi, odnosno čitanje biblijskih tekstova o velikim djelima koja je Bog činio u povijesti izabranog naroda. Po završetku posljednjeg čitanja iz Staroga zavjeta upalile su se s uskrsne svijeće ostale svijeće na oltaru, a župnik je svečano zapjevao  Slava Bogu na visini uz zvonjavu  svih zvona u crkvi.  Vjernici su radosno nastavili pjevati Slavu koja se nije pjevala tijekom cijele korizme.

P4045894Župnik je u homiliji pojasnio navještenu Božju riječ. Upozorio je na prvi ljudski grijeh, a to je oholost s kojom i danas čovjek ima  problema. Ljubav je ta koja pobjeđuje svaki grijeh pa i oholost. Vrhunac te ljubavi je Isusov križ. Isto tako župnik je podsjetio i na zavidljivost ovog svijeta, na zavodljivost naših očiju i ušiju koje nas žele uvjeriti da je moguće samo ono što vidimo i čujemo i da je ovaj svijet put strahota i briga.  Bog nam pak poručuje da treba vjerovati povrh svake nade, da patnja i križ nisu kraj nego da je nakon toga uskrsnuće.  Istaknuo je važnost i moć vjere te sa svetim Pavlom  poručio da je vjera imanje, znanje i život. Tko vjeruje život ima. Isusovo uskrsnuće nam poručuje da ljubav pobjeđuje sve te da onome tko vjeruje sve je moguće.

Na kraju misnog slavlja župnik je svima nazočnima kao i njihovim obiteljima čestitao radost Isusova uskrsnuća. 

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594514