ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Svetkovina Uskrsa

P4055980Na Uskrs, našu najveću svetkovinu, 5. travnja, služena su u našoj župnoj crkvi dva misna slavlja, ranojutarnja u 8 sati i središnje svečano slavlje u 11 sati. Oba slavlja je predvodio župnik msgr. Josip Klarić.

Na početku slavlja župnik je vjernicima čestitao Isusovo uskrsnuće najradosniji događaj Crkve kojom je pobijeđena smrt.

 

P4055973Na početku homilije župnik je pročitao uskrsnu poslanicu našeg biskupa dr. Antuna Škvorčevića koja je stavljena u okvir sv. Terezije Avilske čija je godina proglašena u Požeškoj biskupiji.

Sveta Terezija Avilska je duboko razumijela da Isus poput pšeničnoga zrna bačena u zemlju "umire da ne umre", umire kako bi pobijedio život, kako bi donio bogat plod, te je prihvatila umiranje samoj sebi, svojoj sebičnosti, opredijelila se za siromaštvo i život za druge u želji da u njoj pobijedi  Isusov "za čovjeka". U jednoj svojoj pjesmi nakon svakoga stiha ona kao refren ponavlja to P4055965svoje opredjeljenje:"Umirem da ne umrem!" Svoju fizičku smrt smatrala je korakom prema konačnoj stvarnosti, vidjela ju je kao "vrijem da krenemo" - među ostalim stoji u biskupovoj poruci koji je na kraju zamolio Uskrsnuloga da po zagovoru sv. terezije ostvari naše duboke čežnje za ljubavlju koja pobjeđuje smrt i ispuni nas konačnim smislom.

Na kraju slavlja župnik je svima čestitao radost Isusa uskrsnuloga te pozvao malene i djecu da zavire u košaru sa slatkišima te si nešto uzmu.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594509