ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Kolegijaši svjedočili o svom svećeničkom pozivu

P1020748Na četvrtu vazmenu nedjelju ( 26. travnja) koju zovemo i Nedjeljom  Dobrog Pastira u našoj župnoj crkvi misna slavlja je predvodio umirovljeni svećenik iz Đakova Ivan Zirdum. On je ovom prigodom progovorio o Dobrome Pastiru, a na kraju misnog slavlja predstavio izdavačku djelatnost U pravi trenutak. Pri kraju slavlja vjernicima su se predstavili mladići iz požeške Kolegije koji su odlučili krenuti putem svećeništva.

 

P1020753Maturant  Katoličke gimnazije Petar Marčinović iz župe Buk  svjedočio je o svom putu. Kazao je kako ga je u osnovnoškolskoj dobi više od odlaska na misu zanimao nogomet i nogometne utakmice koje je zamijenio za nedjeljna misna slavlja. A kada je prije polaska u sedmi razred slomio ruku i morao na kratko zaboraviti na nogomet krenuo je opet  nedjeljom na svetu misu. Župnik mu je dao da čita, a on je počeo dolaziti i radnim danom. Međutim, svećenički poziv mu nije bio ni na kraj pameti. A onda je pred Božić kao grom iz vedra nema zapito mamu kako se postaje svećenik. Mama nije znala odgovor, a njemu se to pitanje sve više vrzmalo po glavi i na kraju osmog razreda za savjet je odlučio upitati župnika. On ga je radosno poveo na taj put.

-Često se pitam zašto baš ja koji sam imao puno cura, dobro igrao nogomet, volio izlaziti s prijateljima? Zašto baš ja koji sam često puta i psovao i bio nepristojan oprema drugima? Odgovor je u Svetom pismu: "Čudni su putovi Gospodnji!" - poručio je Petar.

Frane Soldo iz pleterničke župe progovorio je o životu u Kolegiji. Kolegijaš Mijo Radić iz daruvarske župe Presvetog Trojstva je kazao da potječe iz vjerničke obitelji.

P1020760Od malena sam išao u crkvu s roditeljima kojima sam zahvalan što su me tako odgajali. Prekretnica u mom životu dogodila se u 8. razredu kada sam intenzivnije išao na sv. Misu i spoznao sam da sve prolazi, a samo Bog ostaje. Duhovni put mi je ojačan i smrću dragog mi svećenika. Danas je nedjelja Dobroga Pastira. Lijepo je imati pastira koji te čuva. Isuse, dobri pastiru čuvaj me na mome putu! - poručio je na kraju Mijo.  

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594507