ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Prvi koncert Glasića nada

DSC 2036Na svetkovinu Uskrsa u našoj župnoj crkvi održan je prvi koncert dječjeg crkvenog zbora. Tom prigodom zbor kojeg vodi vjeroučiteljica Ljubica Maljur je imenovan nazivom "Glasići nade". Prije početka koncerta župnik preč. Josip Klarić blagoslovio je zbor, zazvao na njih Božji blagoslov te im poželio da svojim glasom radosno navješćuju radost Isusova uskrsnuća kojom je pobijeđena smrt.

DSC 1999Pozvao ih da pjesmom služe Gospodinu. Oko četrdesetak pjevača od predškolske dobi do prvog razreda srednje škole izvelo je raznolik glazbeni program u kojem su se okušali i solisti: Petra Pranjić, Iva Pisarović, Sara Božić, Arijana Haničar, Andrija, Marko, Dominik i Matej Andrijević, Lea Klinčić, Marijana i Antun Nitraj, Klara, Ana i Jacinta Lisec, Ilijana Marić, Nikolina Mikolčić, Paula Jicha, Dora Marija Marić, Anita Kalauz i Marija Ljubica Nosić. Zbor je nastupio uz glazbenu pratnju Josipa Prajza te Tamburaškog orkestra OŠ Vilima Korajca  koje vježba Tomislav Galić.

 Kao gosti koncerta nastupili su članovi Velikog župnog zbora pod vodstvom Josipa Prajza. Posebno iznenađenje je bio zajednički nastup različitih generacija iz pojedinih obitelji, od djedova i baka, preko roditelja do djece.

DSC 1961S razlogom smo odabrali baš ovaj dan  za svoj prvi koncert. Uskrs je dan radosti i veselja, dan pobjede i nade. A glas koji se pronio toga uskrsnog jutra preokrenuo je svijet. Trgnuo je iz očaja one koji su izgubili smisao i put. Taj radosni glas vratio je nadu svijetu. Stoga je i naš zbor odabrao ime "Glasići nade" jer žele svojim glasom i svojom pjesmom Boga slaviti i nositi nadu svijetu - obrazložila je vjeroučiteljica Ljubica.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594529