ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Slavlje Prve svete pričesti

IMG 9996Na drugu uskrsnu nedjelju, 19. travnja, u našoj župnoj crkvi bilo je slavlje Prve svete pričesti. Prvopričesnici, njih 34, ušli su u crkvu u svečanoj procesiji u pratnji jednog od svojih roditelja koji su nosili upaljenu svijeću s krštenja te s župnikom msgr Josipom Klarićem i ministrantima. Na početku slavlja roditelji su predali svojoj djeci krsnu svijeću nakon čega je slijedilo njihovo prvo javno ispovijedanje vjere.

 

IMG 9931U prigodnoj propovijedi župnik Josip protumačio je navještenu Božju riječ. Podsjetio je Isusovu ljubav prema savkom čovjeku te pozvao prvopričesnike da se u svom životu vode tom ljubavlju prema Bogu i čovjeku. Istaknuo je važnost oslanjanja svoga života na Isusa jer samo tako možemo stići u vječnost. Na kraju je poželio svim prvopričesnicima da uvijek idu putem Isusa Krista.

 

OVOGODIŠNJI PRVOPRIČESNICI:

zajednička 15x23Matej Andrijević, Antonija Andrijević, Josip Agustinović, Marin Blažanović, Barbara Ciganović, Valentina Čeliković, David Draguljić, Tamara Đeker, Goran Grgić, Anamari Grgić, Ariana Haničar, Marko Hrvat, Petar Iličić, Gabriel Ivanković, Ana Janjić, Gabriel Jurić, Vinko Kalauz, Ana Lisec, Marta LOvrić, Gabrijel Majstorović, Karlo Makarević, Patrik Marčinković, Matej Marjanović, Ivan Marjanović, David Molnar, Sara Pendžić, Luka Perić, Petra Pipić, Iva Pisarović, Petra Pranjić, Ivona Topalović, Lana Tušek, Petar Vidačić, Valentina Vuković.

Vjeroučiteljice Marijana Miškić i Ljubica Maljur.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594535