ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Slavlje blagdana Tijelova 4.lipnja 2015.

P6046717Blagdan Tijelova i ove godine posebno svečano je obilježen 4.lipnja. Na svečanom euharistijskom slavlju pored brojnih župljana, krizmanika i prvopričesnika obučenih u svoje prepoznatljive odore sudjelovale su različite udruge te kulturno umjetnička i sportska društva koja djeluju na području župe obučeni u svoje odore.

 

P6046716Na početku slavlja sve, posebno one koji predstavljaju svoje udruge i staleže pozdravio je župnik Josip Klarić. Ukratko je obrazložio značenje blagdana Tijelova.

 U homiliji je podsjetio kako blagdan Tijelova slavimo svake nedjelje i svaki dan u svetoj misi. -Euharistija je izvor života za svakog čovjeka jer bez P6046799ljubavi nema života, a u euharistiji Isus nam je pokazao kako Bog do kraja ljubi čovjeka. Isus je za nas dao svoje tijelo i svoju krv te nam poručio da se hranimo tom hranom, tom ljubavlju kako bismo jedni za druge postali 'hrana', odnosno dobar kruh - objasnio je župnik.   

Na kraju slavlja krenula je svečana procesija koja se kroz kaptolačke ulice zaustavila na četiri mjesta gdje su vjernici napravili sjenice. Župnik je na kraju cijeloga slavlja zahvalio svima na sudjelovanju i svjedočenju.  

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594498