ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Slavlje sakramenta svete potvrde

Scan2

U petak 19. lipnja, u našoj župi održano je slavlje sakramenta svete potvrde. Svečanu svetu misu predvodio je biskup dr. Antun Škvorčević koji je našim mladima, njima 44-ero, podijelio sakrament svete potvrde.

Biskupa je na početku slavlja ispred krizmanika pozdravio Nikola Lovrić dok mu je Valentina Svoboda uručila cvijeće. Zatim je biskupa  pozdravio i župnik preč. Josip Klarić. U prigodnoj homiliji biskup je progovorio o značenju sakramenta svete potvrde, posebno o trećoj božanskoj osobi - Duhu Svetome. Objasnio je mladim važnost da na životni put ponesu najvažniju putovnicu - Božju putovnicu. Ta putovnica je Duh Sveti. Bez te putovnice ne može se stići na pravu adresu - u Božje kraljevstvo. Poželio je na kraju mise mladima da kroz život putuju uvijek s Božjom putovnicom jer se samo tako neće nikada izgubiti u životnim burama i olujama.

Na kraju svete mise biskup je čestitao krizmanicima na primanju sakramenta svete potvrde i kazao kako su snagom Duha Svetoga potpuno ugrađeni u Isusovu Crkvu, postali Božji sinovi i kćeri. Zahvalio je svima koji su im pomogli na njihovom putu do ovoga trenutka njihova života. Za ovaj sveti sakrament posebno su naše mlade pripremali vjeroučiteljica Ljubica Maljur i župnik preč. Josip Klarić. Hvala im za to. Neka i dobri Bog za to nagradi.

Sakrament svete potvrde su primili:

Adrijana

DENON

Lucija

DOMIĆ

Sara

DŽEBIĆ

Gabrijel

ĐEKER

Nikola

GRGIĆ

Matej

GUZANOVIĆ

Dario

ILIČIĆ

David

IVANKOVIĆ

Valentin

IVANKOVIĆ

Elena

LONČAREVIĆ

Nikola

LOVRIĆ

Mihael

MANOVIĆ

Ilijana

MARIĆ

Ante

MARIJANOVIĆ

Marko

MARIJANOVIĆ

Leonard

MATEŠIĆ

Terezija

METZGER

Ivona

PERIĆ

Mirta

POLJANAC

Anamarija

PREISLER

Mario, Stjepan

PRKAČIN

Mihaela

PULJAŠEVIĆ

Eugen

SVOBODA

David

SVOBODA

Valentina

SVOBODA

Antonija

ŠIMETIĆ

Domagoj

TOMIĆ

Leonardo

TOMIĆ

Gabrijel

VOLAŠ

Marijan

VUKOVIĆ

Emanuela

ZEBA

Darko

ZUBOVIĆ

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594513