ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Slavlje zaštitnika naše župe

P6296921Na blagdan sv. Petra i Pavla, zaštitnika naše župe središnje misno slavlje predvodio je  p. Tomasz Cybula, upravitelj Župe Svih Svetih u Požeškim Sesvetama. U Uvodu slavlja podsjetio je tko su bili sv. Petar i Pavao dok je u prigodnoj propovijedi više progovorio o svetom Petru i njegovoj spremnosti da ide za Isusom od trenutka kada ga je pozvao.

P6296919Istaknuo je važnost našeg potpunog predanja Isusu Kristu. Podsjetio je, kako je sv. Petar kao iskusni ribar cijelu noć ribario, ali nije ništa ulovio. U zoru kada se ribari vraćaju iz ribolova i kada prestaje lov pojavljuje se Isus. On mu kaže da baci mreže. U prvi tren Petru se to čini suludo jer ne postoje nikakve šanse da se nešto ulovi. Ali, ipak odluči poslušati Isusa i baci. Događa se čudo. Mreže su prepune riba. Pouka je da Isus i u našem životu može učiniti čuda samo ako mu se potpuno predamo.

P6296917Na kraju slavlja župnik Josip Klarić zahvalio je predvoditelju slavlja, svim svećenicima kao i vjernicima koji su nazočili misnom slavlju. 

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594508