ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Župski Caritas proslavio svoju zaštitnicu

P7117463U subotu 11. srpnja, na večernjem misnom slavlju okupili su se volonteri i suradnici župskog Caritasa kako obilježili blagdan bl. Marije Propetog Petković.

Župnik preč. Josip Klarić koji je predvodio misno slavlje podsjetio je kako se na dašnji dan slavi sv. Benedikt koji ima mnogo toga zajedničko i s hrvatskom blaženicom koja nije samo molila nego i poduzimala različite aktivnosti kako bi  ublažila jad i siromaštvo  sredine u kojoj je živjela i djelovala.

Blažena Marija je prepoznala Isusa u potrebitima različitih životnih dobi.

P7117465To je prava, idealna slika svakog Caritasa i zato je lijepo da je naš župski caritas posvećen baš njoj kao uzoru ljubavi prema Bogu i čovjeku služeći najpotrebnijima - istaknuo je župnik.

Zamolio je bl. Mariju Petković da pomogne svima onima koji svoje vrijeme i druge sposobnosti daruju za bližnje u potrebi. Ujedno je zahvalio svim volonterima  kao i suradnicima koji se uključuju u različite akcije Caritasa.  

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594537