ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Slavlje bračnih jubileja

bracni jubilej 2015Bračni parovi koji slave 25, 50 i 60 te više od 60 godina zajedničkog života 30. kolovoza u našoj župnoj crkvi proslavili su svoje srebrne, zlatne i dijamantne jubileje.

Na početku slavlja župnik preč. Josip Klarić pozdravio je sve, a posebno jubilarce, dične članove naše župne zajednice.

-Čuo sam jedno zanimljivo mišljenje o tome zašto stariji ustrajavaju u braku, a mladi se brzo rastaju. Stari su naučili stvari popravljati, a mladi samo bacaju - istaknuo je župnik.

Tumačeći navještenu Božju riječ preč. Klarić je progovorio o Božjoj ljubavi, ali o ženidbenoj ljubavi. - Ženidbena ljubav je zajedništvo onih koji se obvezuju da će vršiti Božju volju, jedno se drugome dati, što je veće predanje to je veće dobivanje. Brak nije trgovačko društvo, nego zajednica koja počiva na ljubavi - poručio je preč. Klarić.

Bračni jubilarci su izrekli na misi svoju zahvalu za brak i obitelj, za svoga bračnog druga nakon čega je uslijedio Božji blagoslov. Na kraju slavlja župnik je svakom bračnom paru udijelio ponosnicu za ljubav i ustrajnost koju su pokazali u bračnom zajedništvu. 

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
593973