ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Cecilijanski koncert u župnoj crkvi

PB220366 800x600Na blagdan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe u našoj župnoj crkvi održan je III. godišnji koncert župnih zborova, odnosno Velikog župnog zbora i Dječjeg zbora "Glasići nade" koje su uvježbali Josip Prajz i Ljubica Maljur.  KOncert je počeo  himnom svetoj Ceciliji koju su izvela oba zbora, a zatim su "Glasići nade" otpjevali nekoliko pjesmama među kojima, po prvi puta, i jedan gregorijanski koral na latinskom jeziku "Salve, Mater misericordiae". 

PB220288 800x600Veliki župni zbor pod vodstvom Josipa Prajza još jednom je pokazao kako iz koncerta u koncert napreduje. Svoj nastup su započeli  gregorijanskim koralom "Na Isusov se spomen sam", a nastavio s izvođenjem Bachove skladbe "Slavim Te, Gospode". Našla se tu i Dvořakova skladba te troglasna "Psallite Deo nostro" kao i skladba Anđelka Ingreca "Veni, Sancte Spiritus".  Na kraju koncerta oba zbora izvela su skladbu "Ti, Kriste, Kralj si vjekova". PB220359 800x600Kao gošća na koncertu je gostovala solistica Gabrijela Škrabal koja je izvela skladbu "Ave Maria". Bio je ovo još jedan prekrasan glazbeni doživljaj koji su za svoje župljane s velikom ljubavlju, trudom i zalaganjem pripremili naši pjevači pod vodstvom Josipa i Ljubice. Na kraju im je na tome zahvalio i župnik Josip Klarić. 

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594017