ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Trodnevnica uz blagdan Prikazanja Gospodinova

P1300138 800x600U našoj župi od 30. siječnja do blagdana Prikazanja Gospodinova održana je trodnevna duhovna obnova koju je vodio vlč. Marijan Pavelić, ravnatelj Kolegije Požeške biskupije. Kroz tri dana i na sam blagdan vlč. Marijan je kroz prigodne propovijedi pokušao potaknuti vjernike na obraćenje. Upozorio je kako mi svoj život gradimo bez Boga te kako se Boga sjetimo samo kada nas oluje života toliko svladaju da sami ne možemo dalje.

P1300125 800x600Tada se sjetimo kako nas je Bog ostavio, a mi smo zapravo ostavili Boga. Isus jedva čeka da mu prepustimo inicijativu i to u svakom trenutku svoga života, u svim našim poslovima, brigama, veseljima...Iskrena srca zavapimo prema njemu kako bi on ušao u naše srce jer sami ne možemo koračati ovim životom - poručio je vlč. Pavelić.

P1300127 800x600Podsjetio je kako nas Isusa sada, ovog trenutka poziva na obraćenje, ne sutra, nego upravo sada. -Prave odluke o promjeni života počinju od danas. Mi volimo odgađati promjene, međutim, ako sada nismo spremni nešto promijeniti u svom životu, nismo nikada - istaknuo je vlč. Marijan.

Dodao je da obraćenje uključuje podnošenje nekih žrtava te da samo oholi čovjek misli da nije zaslužio križ dok će ponizni čovjek uvijek nositi svoj križ.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594000