ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Održan prvi koncert naših župnih zborova

Prvi puta u našoj župnoj, 25. studenog, održan je koncert župnih zborova u povodu blagdana sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe. Prvo su zapjevali najmlađi, njih tridesetak, pod vodstvom vjeroučiteljice Ljubice Maljur. Zbor mladih koje vodi Valentina Šmitpeter predstavio se s nekoliko duhovnih šansona, a veliki župski zbor pod vodstvom Josipa Prajza otpjevao je nekoliko liturgijskih pjesama.

Ljubica Maljur koja je prije petnaestak godina pokrenula prvi zbor u župi, onaj dječji, više je nego zadovoljna napretkom liturgijskog pjevanja. Prije sedam godina osnovan je župski zbor u kojem su pjevale sve generacije da bi početkom nove školske godine osnovan dječji i zbor mladih. -Jako sam zadovoljna zbog  napretka koji je stalno vidljiv. Velike zasluge za to ima i Josip Prajz, maturant Glazbene škole koji je uspio i naše starije članice naučiti da pjevaju po notama – istaknula je vjeroučiteljica Maljur.

 

Zadovoljan je bio i župnik Josip Klarić. -Liturgijsko pjevanje je jedna prevažna stvar koja uljepšava misna slavlja ne samo estetski nego i duhovno. Sveti Augustin je kazao: Tko pjeva dvostruko moli. Pjesma, možemo reći, otvara srca da ono može primati poruku. Budući da liturgija slavi otajstva koja se ne mogu izreći samo nekim prozaičnim riječima, ona se doživljavaju nekim drugim prijemnicima, a ona se usklađuju i obogaćuju i oblikuju jednom ljepotom kao što je pjesma – istaknuo je   preč. Klarić dodajući da mu je posebno drago što postoje župljani koji spremni žrtvovati svoje vrijeme i angažirati se u zboru, i to od onih najmlađih preko mladih do starijih. Svim voditeljima zborova župnik je uručio prigodne darove, a posebno je nagrađena najstarija pjevačica Slavica Vernot. Na kraju svi zborovi, njih 60 pjevača, zapjevali Krist jednom stade na žalu.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594536