ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Svjedočenje preživjelog branitelja Vilima Karlovića o Božjem milosrđu

vilim karlovic 1 800x600Želim ovdje svjedočiti Božju ljubav,milosrđe i dobrotu te spašavanje s najvećih vukovarskih stratišta- Ovčare i Veleprometa - istaknuo je 45-godišnji Vilim Karlović, jedan od šestorice preživjelih s Ovčare, koji je 6. ožujka u župnoj crkvi u Kaptolu predstavio svoju potresnu knjigu "Preživio sam Vukovar i Ovčaru" te svjedočio pod nazivom "Put Vjere i Nade".

 

Karlović, rođeni Zagrepčanin,  kao 21-godišnji mladi otac jednog sina ostavlja trudu ženu i postaje dragovoljac Domovinskog rata. Krajem rujna iste godine već je na vukovarskom ratištu gdje ostaje do njegova pada. Nakon zarobljavanja u vukovarskoj bolnici s jedinim oružjem koje je tada imao - krunicom,  preživljava strijeljanje na Ovčari i masakr na Veleprometu čudesnim Božjim zahvatom.

-Kada sam prvi put u Vukovaru bio spreman umrijeti rekao sam svojim mučiteljima da znam da me žele ubiti, ali prije nego to učine zamolio sam ih da mi daju vode i da me puste da se pomolim prije smrti što mi oni nisu dopustili. Vrištali su i pjevali. Ja sam na glas počeo vapiti: "Isus Kriste, oprosti mi moje grijehe i pomozi mi da izdržim ove muke kao što si ti izdržao. Svi su zašutjeli. To je bilo moje potpuno predanje Bogu. Drugo čudo je da su tada u kuću ušla dvojica četnika kako bi se borili se za moj život pred drugim pijanim četnicima. Nakon toga završavam u zatvoru Srijemskoj Mitrovici - ispričao je Vilim.

Tu ostaje šest mjeseci prolazeći najgore torture mučenja, ali zahvaljujući velikoj duhovnoj  i tjelesnoj snazi te vojničkoj disciplini preživljava. Slijedi razmjena i vrlo brzo ponovno uključivanje u postrojbu s kojom prolazi gotovo sva ratišta Hrvatske i sudjeluje u gotovo svim vojnim operacijama do konačnog oslobođenja zemlje. Kako bi se doznala istina o borbama u Vukovaru i strahotama koje je prošao on i ostali zarobljenici napisao je knjigu "Preživio sam Vukovar i Ovčaru" te danas svjedoči ne samo o toj istini nego i o čudesnom BOžjem zahvatu u njegovom životu. ( Lj. Marić )

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
593987