ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Televizijski prijenos mise iz naše župe

Prvi puta euharistijsko slavlje na Hrvatskoj radio televiziji prenosilo se iz naše župe. Bilo je to 21. listopada, 29. nedjelju kroz godinu koja je ujedno bila i misijska nedjelja. TV kamere uselile su se u našu župnu crkvu već dan prije. Prijenos misnog slavlja počeo je u 11 sati, a sat vremena prije toga počela je tonska proba našeg župnog zbora, pa zbora mladih i dječjeg zbora, lektora, čitača molitve, župnika.

Prostor crkve osim brojnih župljana ispunili su i članovi naših kulturno-umjetničkih društava u svojim nošnjama, a to su bili: KUD Ivo Čakalić, KUD Tkanica iz Alilovaca, HKUD Hrvoje Vukčić Hrvatinić koji okuplja Kotorvarošane doseljene u našu župu te najstarije kulturno umjetničko društvo Češka beseda. U svojim odorama došli su i članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, vatrogasci te lovci.

 

Misno slavlje započelo je svečanom ulaznom procesijom ministranata predvođenih našim župnikom mons. Josipom Klarićem. Na misi je pjevao župni zbor uz orguljašku pratnju Josipa Prajza. Jednu pjesmu, „Gospodin je pastir moj“ otpjevao je zbor mladih i dječji zbor uz glazbenu pratnju Stjepana Miletića i Valentine Šmitpeter. Psalam je otpjevala Ljubica Maljur, čitanja su čitali lektori Ljiljana Marić i Slobodan Manović. Molitve vjernika izrekli su vjernici obučeni u narodne nošnje: Ankica Mazanik, Tomislav Ciganović, Monika Jurić i Valentina Šmitpeter, vatrogasac Zdravko Sadilek i ministrant Matej Lovrić.

Prije misnog slavlja prikazana je desetminutna reportaža o našoj župi novinarke Nade Prkačin.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594534