ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas


MISAO DANA:

Cijeniti male stvari

 

Održan 5. godišnji koncert župnih zborova u povodu blagdana sv. Cecilije

DSC 0481župnoj crkvi u Kaptolu u nedjelju navečer održan je 5. godišnji koncert župnih zborova u povodu blagdana sv. Cecilije, zaštitnice crkve glazbe. Pored dječjeg župnog zbora „Glasići nade“, nastupio je Veliki župni zbor, Tamburaški orkestar OŠ Vilima Korajca te Patrik Marčinković.

 

DSC 0409Koncert je počeo pjesmom  Himan sv. Ceciliji svih sudionika, a nastavio se nastupom Patrika Marčinkovića koji je na harmonici izveo nekoliko skladbi. Dječji zbor „Glasići nade“ pod vodstvom vjeroučiteljice Ljubice Maljur koji je ove godine prvi puta sudjelovao na biskupijskom susretu dječjih crkvenih zborova izveo je samostalno tri pjesme, a zatim su zajedno sa školskim Tamburaškim orkestrom pod vodstvom prof. Ane Šmitpeter izveli pjesmu Marijo Majko. Tamburaški orkestar izveo je samostalno još dvije skladbe. Veliki župni zbor pod vodstvom Josipa Prajza te uz glazbenu pratnju na orguljama Antona Ećimovića izveo je četiri pjesme, a na kraju su svi zajedno zapjevali pjesmu Ti , Kriste, Kralj si vjekova.

DSC 0482Ljubica Maljur, na kraju koncerta  uručila je djeci koja nisu ni jednom izostala s probe zbora čokoladu, a nagrađena su i dva bračna para koji su dugogodišnji članovi Velikog župnog zbora. Mira i Zdravko Peroutka na dan koncerta slavili su i 40. godišnjicu braka pa su im na tome čestitali ne samo svi zboraši nego i svi posjetitelji koncerta. Posebnu nagradu dobio je i bračni par Jela i Ivo Jurić koji osim što su dugogodišnji članovi zbora njegovom radu pomažu i na druge načine.

Svim sudionicima koncerta na kraju je zahvalio župnik Mario Rašić poželjevši im da i dalje ustraju u njegovu crkvene glazbe istaknuvši da je šteta što Veliki župni zbor nije sudjelovao na biskupijskom susretu zborova  s obzirom na svoju kvalitetu. Na sve njih zazvao je Božji blagoslov. 

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
600621