ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas


MISAO DANA:

Cijeniti male stvari

 

BOŽIČNO DRUŽENJE

DSC 1544 Večer uoči blagdana Svete obitelji vjernici župe Kaptol okupili su se na tradicionalnom božićnom druženju u mjesnom Vatrogasnom domu. Namjena ovog druženja i ove godine je bila pomoći radu župskog Caritasa te svjedočenje župskog zajedništva koje posebno dolazi do izražaja u vrijeme božićnih blagdana.

 

DSC 1617Svojim nastupom druženje je pjesmom obogatio Tamburaški orkestar OŠ V. Korajca i školski zbor pod vodstvom prof. Ane Šmitpeter, zatim Dječji župni zbor "Glasići nade" pod vodstvom vjeroučiteljice Ljubice Maljur, Veliki župski zbor pod vodstvom Josipa Prajza, zbor kaptolačke Češke besede pod vodstvom Gorana Hruške, zbor Kotorvarošana pod vodstvom Marka Kljajića, a na harmonici je nastupio učenik Patrik Marčinković. Kroz program nazočne je vodila Jacinta Lisec i Mihael Volaš.  Nazočni su mogli čuti mnoge tradicionalne i suvremen božićne pjesme te poznatu pjesmu "Tiha noć" na hrvatskom, njemačkom i češkom jeziku.

DSC 1655Uz druženje je bila i organizira tombola od čije prodaje je prihod također išao za župski Caritas. Župa je posebno zahvalna onima koji su omogući da se ona organizira, a to su: općina Kaptol, DVD Kaptol, kaptolačka Udruga voćara, vinogradara i vinara, knjižara "Trim", "Vila Stanišić", Pekara Rončević, trgovina Vlasta, kafići Vrba, Čaki, Castrum i Porin, fzireski saloni Tin, "Marina" i Ivana, Oriflame kozmetika,  Fast food Pink Panther te brojni pojedinci.

Župnik Mario Rašić zahvalio se svima koji su pomogli da se organizira ovo druženje i tako još jednom posvjedoči istinska ljubav i briga za najpotrebitije u župi.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
600617