ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Prešli 125 kilometara kako bi odali počast vukovarskim braniteljima

DSC 1781Presretni smo što smo došli do cilja. Bilo je neopisivo kada smo došli do table na kojoj je pisalo Vukovar. Bio je to jedan prelijep osjećaj. To je bila najmanja žrtva koju smo mogli učiniti za vukovarske branitelje  – kazao je naš župljanin, 27-godišnji Josip Lukačević Lux  koji je još s četvoricom prijatelja i kolega u četiri dana prešao 125 kilometara od Kaptola do Vukovara kako bi odali počast svima onima koji branili taj grad heroj. DSC 1790Hodočasnički put počeli su 15. studenog ujutro misnim slavljem u našoj župnoj crkvi i blagoslovom koji im je udijelio župnik Josip Klarić.

Ideja o pješačenju kod Josipa je dugo sazrijevala, a ove godine, inače vojnik Hrvatske vojske, odlučio je tu ideju. –Pomislio sam da bi bilo dobro napraviti plakate i druge pozvati da mi se pridruže. Pod motom “Put zahvale u čast njima” pridružila su mi se još dva mladića iz Češljakovaca, jedan moj prijatelj i kum iz Osijeka te moj kolega, također vojnik, Hrvoje Buturac. Nas smo dvojica zajedno do sada išla pješice iz Petrinje do Marije Bistrice. Posebno olakšanje na putu je nastalo kada smo u petak saznali za oslobađajuću presudu našim generalima. DSC 1806 PJESACI ZA VUKOVAR KAPTOLNakon toga kao da smo letjeli, sve je postalo lakše. Molitvom smo Bogu zahvalili za taj događaj – objašnjava Josip koji je zahvalan svima koji su im putem bili podrška, ohrabrivali ih i pozdravljali, nudili okrjepu.  

Zadnju noć su prenoćili u Marincima s braniteljima iz Orašja koji već šestu godinu idu pješice. Zajedno s njima su išli do vukovarske bolnice, a odande nastavili hodanje u koloni sjećanja. Zatim su sudjelovali na misnom slavlju, obišli groblje gdje su se pomolili za sve te se slikali kod vodotornja.

DSC 1809

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
594540