ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Josip već godinama postavlja jaslice u crkvi

Naš župljanin Josip Peroutka unazad nekoliko godina s posebnom ljubavlju i radošću postavlja jaslice u našu župnu crkvu. Pri ruci mu je uvijek i naš zvonar Ivan Benko. Desetljećima jaslice su bile uvijek iste, a onda je Josip prije dvanaestak godina odlučio da bi bilo dobro nešto promijeniti. –Predložio sam to tadašnjem župniku Vladimiru Viragu i tako sam već na starim jaslicama počeo nešto mijenjati neke detalje. Postepeno je župnik kupovao i nabavljao nove figure tako da smo mogli napraviti neke promijene i povećati jaslice. One su iz godine u godine 'rasle', da bi došle do sadašnje veličine – ističe Josip kojem za slaganje jaslica treba tri poslijepodneva.

Međutim, o njihovom izgledu, uvijek malo drugačijem, počinje razmišljati već u studenom. –U glavi smislim oko 40 posto izgleda jaslica, odnosno gdje će biti ono najvažnije kao što je štalica, a onda detalji nadolaze sami po sebi. Velika mi je pomoć Ivan koji nabavi u šumi sve što je potrebno za jaslice, a pomaže i svojim idejama – objašnjava Josip.

Zanimljivo je da je špilja zapravo nastala od vrbovog panja kojeg je Ivan pronašao prije četiri godine, a već za iduću godinu planira se napraviti novi grad iznad betlehemske štalice.

-Veliki mi je užitak raditi jaslice, posebno slaganje nekih detalja. Svake godine ovo dočekujem s velikom radošću – kaže Josip koji je od župljana dobio posebno velike pohvale kada je po prvi puta napravio velike jaslice. 

PC208389 jaslice kaptol

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
593979