ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

U našoj crkvi svira čak pet malih sviračica

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice. S njima je ova župa uistinu bogata. Ima ih čak pet. To su Jacinta Lisec ( 6.r.), Dora Marija Marić (7. r.), Marija Ljubica Nosić (5. r.), Anita Kalauz (5.r) i Marijana Nitraj (5.r.).

 

P3230331 Marijana Nitraj 800x600Sve je počeo prije tri i pol godine, za vrijeme duhovno-rekreativnog odmora na Krku, gdje je ministrante i male pjevače poveo župnik Josip Klarić. Dora Marija, inače učenica klavira Glazbene škole, tada je ponijela blok flautu, ali kako na noj nije moguće svirati sve pjesme, župnik vidjevši njezin talent predložio je da na sintisajzeru nauči svirati neke pjesme. Njoj se uskoro pridružila i Jacinta koju je svirati naučila njezina teta.

-U početku smo imale strah svirati na misi jer smo se bojale da ćemo pogriješiti i da će nam se netko smijati, ali uskoro smo to dobro uvježbali pa smo počeli svirati i na nedjeljnim misama. Sada redovito na jednoj nedjeljnoj misi sviramo mi - objasnila je Dora Marija kojoj je drago da na ovakav način može uzvratiti Bogu za svoj talent.

P3230338 Jacinta Lisec 800x600Najrevnija sviračica je Jacinta koja svira gotovo svaki dan. -Sretna sam što mogu ići tako često na misu i na ovaj način slaviti Boga - kazala je Jacinta.

Vidjevši njih dvije kako sviraju u crkvi naučiti ovu vještinu poželjele su i Marija Ljubica, Anita i Marijana. Godinu dana polazile su tečaj sviranja sintisajzera te i one sada redovno sviraju.

-Velika mi je čast što sada mogu svirati u crkvi- istaknula je Anita dok je Marija Ljubica dodala da joj sviranje pričinja posebnu radost i zadovoljstvo.

Marijana je dodala da joj je drago što kroz sviranje i ona može nešto dati Crkvi.

Zbog njihove spremnosti da sviraju u crkvi posebno je radostan njihov župnik Josip Klarić. -Radosni smo što u liturgijskom slavlju sudjeluju i djeca koji imaju glazbenog dara. Na taj način naša liturgija je još bolja i svečanija. Zahvalan sam i njima, njihovim roditeljima, ali i Bogu za to - naglasio je župnik. (Lj. Marić)

 

P3230333 Dora Marija Marić 800x600P3230336 Anita Kalauz 800x600P3230329 Marija Ljubica Nosić 800x600

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
600658