ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas

Najmlađi ministrant Luka Karlo Mišić

P2159289 luka misicKada za ambonom moli Anđeosko pozdravljenje samo se čuje njegov glas, ali tako je malen da se ne vidi. On je naš najmlađi ministrant. Ime mu je Luka Karlo Mišić. Ima šest i pol godina. Iako još ne ide ni u školu svoju ministrantsku službu obavlja vrlo ozbiljno i savjesno. Često je ozbiljniji od mnogo starijih ministranata.

A sve je počelo spontano. Luka je volio sjediti što bliže oltaru te je često odlazio sjesti kraj našeg zvonara Ivana Benka. A onda je poželio da obuče bijelu haljinu kao i ministranti. Kako nije bilo tako male haljine morala se prekrojiti veća u manju. A kada ju je prvi puta obukao njegovoj sreći nije bilo kraja. Osjećao se kao veliki iako je tek bio navršio šest godina.

-Župnik i lukaDogodilo se da je prvi puta ministrirao na blagdan sv. Mihaela njegovog najdražeg sveca. Dva puta je čak bio i na zornici. Nije mu se bilo teško ustati – kaže mama Katica dodajući kako sada sve požuriva u crkvu kako bi se na vrijeme stigao obući u ministrantsku odjeću.

Luku je mama već sa šest mjeseci nosila u crkvu i to ne samo nedjeljom nego često i u ostalim danima. –Volim ministrirati zato što je i moj brat Ivan bio ministrant – kazao je Luka koji se odmalena kod kuće igrao uloge svećenika. Iako već zna moliti cijelu misu s narodom, muči ga što još ne zna napamet i sve ono što svećenik govori. Zna već pjevati i mnoge pjesme, a posebno mu je draga Krist jednom stade na žalu koju je prvu naučio pjevati.

Luka misicKad odrastem bit ću vojni kapelan, a tada ću moći ispovijedati i svoga striku koji radi u vojsci. Tako ću moći biti i kapelan i vojnik – objasnio nam je Luka na kojeg je osim mame ponosan i tata Vinko te stariji brat Ivan i sestra Lucija, a bit će najmanji član obitelji Ana Marija kada postane malo veća.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
593983