ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas


MISAO DANA:

Cijeniti male stvari

 

Aktivnosti župskog caritasa

PA240662 radionica kaptolCaritas Župe Svetog Petra i Pavla Kaptol utemeljen je u listopada 2008.godine na inicijativu tadašnjeg župnika preč. Nikole Jušića. Na prvom sastanku dogovorene su osnovne smjernice rada župskog Caritasa. Za voditeljicu je izabrana Manuelu Čakalić, blagajnicu Marija Tomanović, a za tajnicu Ljiljana Marić. Za zaštitnicu Caritasa izabrana je naša blaženica Marija od Propetog Petković.

PA281541 CARITAS KAPTOL 2010Jedna od prvih akcija našeg Caritasa odvijala se tijekom adventa 2008. kada su djeca i mladi pravili Božićne čestitke koje su se prodavale nakon zornica. Bila su to prva Caritasova sredstva od kojih je kupljeno voće i namirnice za prvi obilazak potrebitih u našoj župi.

Taj Božić bio je velika sreća za nas volontere jer smo konačno mogli osjetiti što znači doći u kuću i donijeti radost Božića starijima, djeci, napuštenima, a ujedno napuniti svoje srce srećom, mirom i blagoslovom – ističe voditeljica Manuela Čakalić.

Nakon toga krenulo se i s prikupljanjem odjeće, obuće, posteljine te prodajom oslikanih bočica, kolača, ručnih radova i radova na drvetu te ostalih ukrasa. Takav način rada postao je jedan od najvažnijih izvora financiranja župskog Caritasa. Dio novca prikupi se i na Župskom božićnom druženju na blagdan sv. Stjepana.

PB094083 CARITAS  KAPTOLIako u Caritasu ima 15-ak volontera mnogo je onih koji se rado odazivaju različitim akcija čiji je pokretač Caritas. Velika pomoć su brojne župljanke koje se rado odazivaju akciji pečenja kolača tijekom adventa i korizme, zatim župljani koji priskoče u pomoć kod obnova kuća te mladi i djeca koja uz veselje pomažu izrađivati ukrasne predmete. -Naravno svi mi ništa ne bismo mogli uraditi da nas ne prati Božji blagoslov i vodstvo sadašnjeg župnika preč. Josipa Klarića – kaže Manuela.

Trenutno naš Caritas ima oko 40-ak potrebitih (manje imućnih, mnogobrojne obitelji, bolesnih) i uz to školujemo svake godine 1 studenta te imamo dvoje kumčadi u Africi.

PB258188Ovim putem zahvaljujemo se svima za dosadašnju pomoć i molimo sve koji imaju višak odjeće, hrane, posteljine, namještaja,  knjiga  te ideju o pomoći oko nabave lijekova i ostalo da se slobodno obrate u Župu Svetog Petra i Pavla , a mi ćemo rado  proslijediti onima kojima je trenutno potrebno – poručuje voditeljica Manuela.

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
600615