ŽUPNI LISTIĆ

zupnilist2

KRŠTENJA

PREMINULI

POBOŽNOSTI

CARITAS

Pomogli smo teško bolesnom župljaninu

PB258188Na inicijativu našeg župnika Josipa Klarića i župnog Caritasa odlučeno je da se 25. studenog na blagdan Krista Kralja organizira akcija prikupljana novčane pomoći za jednog našeg teško bolesnog župljanina.  Caritas


MISAO DANA:

Cijeniti male stvari

 

MLADI NAŠE ŽUPE

P8190606 Mladi na misnom slavljuMladi naše župe unazad nekoliko godina okupljaju se subotom navečer na svoje susrete pod vodstvom našeg župnika msgr. Josipa Klarića. Najviše je srednjoškolaca, a ima i onih koji su završili srednju školu i rade ili studiraju. Uglavnom se razgovara o temama koje se tiču mladih i vjere. Tijekom godine naši mladi se uključuju u različite aktivnosti na razini biskupije. P1020356 Na biskupijskom kriznom putuRedovito sudjeluju na biskupijskom križnom putu te na susretu mladih na nacionalnoj razini. Ove godine  križni put mladih odvijao se od Starog Petrovog Sela do Požege, a susret mladih održao se u Sisku.P1020808  U Budimpeąti na Genfestu Naši mladi redovito i pješače na hodočašće u Voćin, Veliku i Kutjevo, a ove godine prvi puta su hodočastili Gospi od suza u Pleternicu. -To je uvijek predivno iskustvo. Druženje, pjesma, molitva i zajedništvo -  ističe Marija Tomanović, jedna od najaktivnijih mladih djevojaka u našoj župi.

Prvi puta predstavnici naših mladih, Marija Tomanović, Josipa Jurić i Stjepan Miletić, išli su u Budimpeštu na Genfest gdje su se okupili mladi iz cijeloga svijeta, bilo ih je oko 12.000. –Bilo mi je prvi puta da sam bio na jednom takvom susretu. Nešto neopisivo. Ovdje se moglo vidjeti kako mladi iz cijeloga svijeta bez obzira na nacionalnost mogu naći nešto zajedničko, a da to bude lijepo i dobro – kazao je Stjepan.

P1020878 Na Genfestu u BudimpeątiOd ovoga ljeta u župi djeluje i Zbor mladih pod vodstvom Valentine Šmitpeter i Stjepana Miletića. U zboru je 15-ak članova od 14 do 30 godina.

Tijekom došašća mladi su bili dosta zaposleni oko pripremanja igrokaza za božićno druženje „Isus u snack baru“. 

P8217425  Na hodočaąću prema Voćinu P8250631 Hodočaąćenje Gospi od suza

Najave

plakat adventski3

Magnificat plavo-1

Video galerija

Pogledajte naš novi video kanal gdje možete pratiti video materijale

 

images

ZANIMLJIVOSTI

P3230345 pet sviracica 800x600Naša župa je jedna od rijetkih, ako ne i jedina na ovim našim prostorima, u kojoj se svaki dan svira i pjeva na misnim slavljima. Razlog tomu je što u župi pored svirača koji vode veliki župni zbor, Josipa Prajza i Ljubice Maljur, sviraju male sviračice.

pročitajte više...

SLIJEDI ME

Facebook-icon 39365697 twitter-icon-31

POVEZNICE

POVEZNICE

STATISTIKA

Posjetitelja
1
Članci
202
Broj prikaza (hitova) članaka
599839